Meny Lukk

En alvorlig, gripende og tankevekkende leseopplevelse

Det lyser så fint fra julestjernen
Kategori:
Genre:
Publisher:
Published: 07.06.2019
Det lyser så fint fra julestjernen er en kjærlighetshistorie og handler om alenemoren Veronica Thoresen, som jobber som sykepleier innen psykisk helsearbeid. Barna er blitt store, og hovedpersonen selv er rundt femti. Historien gir et innblikk i en spennende jobbhverdag. Om følelser og hvordan kjærligheten styrkes når den deles med en annen. Da Veronica en dag bestemmer seg for å rydde i boden, finner hun et brev som vekker minner fra den gangen idyllen revnet.…
4.2Overall Score

Det lyser så fint fra julestjernen

Dette er et reklameinnlegg, jeg står fritt til å mene hva jeg vil. Fikk tilsendt leseeksemplar fra forlaget.

  • Plottet
    4.7
  • Karakterene
    3.8
  • Mijøet
    4.0

May Britt Stendal ga oss gjennom heit skildringer og flaue beskrivelser, en uforglemmelig erotisk trilogi fra 2014 til 2016. “Blendet”, “Forført” og “Fristet” er erotikk, som selv menn kan lese, uten alt den “kliss og klassen” som “Fifty Shades Of Grey” inneholder. Selv om serien til Stendal er kneblet for romantikk og kjærlighet, er det såpass heftig at en lett kan føle ubehag av å lese den offentlig, slik følte jeg det til tider. Så tre år etter (2019) fulgte hun opp med et helt nytt univers, som både var svært unikt og temmelig spesielt. “Det lyser så fint fra julestjernen” er en svært behagelig og rolig leseopplevelse, med gripende, pirrende og tankevekkende elementer. Den får deg til å sitte igjen med en klump i halsen, og tenke “Jeg har det ikke så galt som enkelte andre”.

Den handler om ungdommer med alvorlige problemer, og en mor som gjør alt for sitt barn. Historien får selv den mest harde leser til å tørke på tårer. Det er skremmende hvor realistisk det blir, når May Britt Stendal formidler en fortelling, for hun gir alt hun har når hun skaper en historie. Den egenskapen Stendal har, bør vi lesere vær glad hun er født med, for uten den, hadde det aldri blitt en så forbausende god historie. Med “Det lyser så fint fra julestjernen” har hun igjen vist at hun har talent for historieformidling, og kan det hun gjør. Det virker for meg som leser, at når hun går inn for å skape en historie, ja da gir hun alt hun har, det gjør at historien får mer tyngde og blir mer fyldig. Det er også tydelig at noe er selvopplevd, for det er så detaljert skrevet, at det gir meg gåsehud når jeg leser.

Det lyser så fint fra julestjernen” skiller seg ut på grunn av at forfatteren klarer å flette sammen følelser, kjærlighet og spenning, på en elegant, profesjonell og forbausende god måte. Utgivelsen har en tittel som får deg som leser til å bli nysgjerrig på historie, og som boken har et så fengslende plott, som er altoppslukende allerede fra første kapittel. For når du først har starter på boken, er det slik at en bare må lese neste kapittel, og plutselig er den ferdiglest.

Leserne blir kjent med alenemoren Veronica Thoresen, og hennes krevende og tøffe hverdag. Et liv som virkelig gir deg som leser en grunn til å være fornøyd over sitt eget. Forfatteren skildrer karakterene, såpass godt at hun gir dem glødende liv, og oppi alt elendighet, klarer hun å gi håp. Såpass mye håp, at lesere som sliter, kan forstå, at det finnes løsninger uansett hva det måtte gjelde. For når alenemoren Veronica Thoresen klarer seg, ja da kan hvem som helst klare seg. “Det lyser så fint fra julestjernen” er en roman som bør leses. Det er en historie som gir mening og som inneholder mye lærdom, nok til å forstå seg på både oppturer og nedturer et liv innebærer. Så sikre deg et eksemplar av “Det lyser så fint fra julestjernen”, for det er en historie som er lettlest og helt utenom det vanlige, som vil sette seg fast i minne, og som du garantert vil huske lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rate this review